maandag 23 november 2015

Eventing op z'n Engels...

Dit weekend in Engeland naar een outdoor eventing wedstrijd geweest.

KOUD! 

Ja wat denk je, het is half november en dan sta je een hele middag buiten met amper 4°. Nu denk je misschien, eventing...buiten...in november?

Het officiële seizoen is ook hier in Engeland afgelopen per 1 oktober, althans bij "affiliated" wedstrijden. Dit zijn de wedstrijden die onder de vlag van British Eventing worden georganiseerd. Je kunt het vergelijk met de KNHS. Er is ook een British Dressage en een British Showjumping, maar dat terzijde.

Een "unaffiliated" wedstrijd is een soort oefenwedstrijd. Je hoeft geen startpas te hebben of lid te zijn van het overkoepelende orgaan, toch gaat het er wel serieus aan toe. Alles moet in tenue en de normaal geldende reglementen wordt gehanteerd, zelf van te voren inschrijven is een must. Verder zijn er wat restricties, zo mag een paard dat al veel ervaring heeft niet zomaar mee doen in een (te) lage klasse. Ik vind het een mooi systeem, misschien iets voor de KNHS om de kosten voor hobby ruiters beheersbaar te houden. Een onderwerp dat met de recente ontwikkelingen misschien interessant is om te bekijken.

Geweldige omgeving
De wedstrijd werd gehouden op het terrein van een in ongebruik geraakte renbaan, destijds specifiek voor de steeplechase. Tweseldown Race Course is echter nog altijd een super locatie voor een mooie eventing wedstrijd en er worden iedere zomer grote wedstrijden gehouden. Het is bizar om de oude commentator toren en de bakstenen tribune midden in deze landelijke omgeving te zien staan. Er is niet veel fantasie voor nodig om de glorie dagen van deze renbaan voor de geest te halen.

Tegenwoordig zijn de terreinen verhuurd aan een eventing vereniging. Zij bieden door het jaar heen de mogelijkheid tot trainen en, zolang het niet vriest, zal er dagelijks door de ruiters uit de omgeving dankbaar gebruik worden gemaakt van deze super accomodatie.

Ik vond het een ervaring op zich en deel graag een paard van de foto's. Als je eventing een mooie sport vindt, zou je echt een keer in Engeland moeten gaan kijken!

Veel plezier en een mooie nieuwe week gewenst,
Nicole van Team Paardrijden Online


Tweseldown Racecourse uitzicht vanaf de tribune met de commentator toren op de achtergrond.
Tweseldown Racecourse uitzicht vanaf de tribune met de commentator toren op de achtergrond.


Tweseldown Racecourse uitzicht vanaf de tribune richting het spring gedeelte.
Tweseldown Racecourse uitzicht vanaf de tribune richting het spring gedeelte.

Tweseldown Racecourse Tribune
Tweseldown Racecourse bakstenen tribune met details uit de glorie dagen.

Uitzicht over de hindernissen van het cross gedeelte
Uitzicht over de hindernissen van het cross gedeelte.

Uitzicht over de renbaan met hindernissen en de tribune op de achtergrond.
Uitzicht over de renbaan met hindernissen en de tribune op de achtergrond.Geen opmerkingen:

Een reactie posten