dinsdag 7 februari 2017

Het Ergste 4 Letter-Woord

Er is een 4-letter woord in de Nederlandse taal welke je compleet zou moeten verbannen uit je vocabulair. Het is een vreselijk woord... Het is het woord NIET.
Het probleem met het woord "niet" is dat je onderbewustzijn dit woord niet registreert.

Een voorbeeld:

"Denk niet aan een paarse krokodil. Denk niet aan die reclame waarbij een meisje met haar moeder aan de baliemedewerker van het zwembad vraagt naar de paarse opblaasbare krokodil die achter hem ligt."

Ik schiet tijdens het typen alweer in de lach over de regelzucht en bureaucratie waar dit reclamespotje synoniem voor staat en zie het spotje, inclusief paarse krokodil voor me.

Zeg nu zelf, tijdens het lezen zag jij toch ook die paarse krokodil voor je?

Zo werkt het ons brein.

"Als hij maar niet schrikt van die vlaggen."

Hetzelfde gebeurd met alles dat je doet, zo ook bij paardrijden. Als je op concours bent en zegt tegen jezelf; "als hij maar niet schrikt van die vlaggen." Vertaalt je brein dit, onbewust, direct naar een beeld waarbij je paard weg springt. Hierdoor het beeld bevestigend dat je niet wil. Je ervaart vaak zelfs de emoties die dit beeld oproepen, zoals:

angst
spanning
frustratie
Het positieve beeld

Wat kun je doen om je onderbewuste te beïnvloeden?

Verban het woordje "niet" uit je paardrijden vocabulair.
Focus op een positief beeld van het resultaat welke je wil behalen.
Bijvoorbeeld:

"Ik ga vandaag heerlijk rijden en genieten van mijn dressuurproef. "
Voor meer inzichten nodig ik je uit om mee te doen met een gratis online training waarbij je live vragen kunt stellen en direct tips krijgt om jezelf te onwikkelen. Uiteindelijk met als doel dat jij als ruiter groeit en je continue verbeterd met paardrijden.Veel sportiviteit toegewenst,

Nicole Banens

Geen opmerkingen:

Een reactie posten